söndag 2 januari 2011

En älva??

Nytt år (älva), nya möjligheter till bebis väntar, och nya utmaningar. Det blev ingen nyårs-plus-bebis, det blev mens istället, så klart.. Men, snart är det över, med ny ägglossning och ny chans, skönt! Det nya året har startats med obligatoriskt nyårslöfte, och som vanligt handlar det om kroppen, hälsan och vikten. Så, nu är det dags, jag behöver komma igång med träning för att få en stark och uthållig kropp som kan bära bebis, en vikt som inte innebär några extra risker, och en hälsa som gör mig lugn och harmonisk - som gjuten för en lyckad graviditet! ;-)

I går, nyårsdagen, var jag mensmonster, lite bakis, jätteförkyld.. Bra dag att börja nya livet på! Har varit sugen på pizza, choklad (vi har massor hemma!), julmust, pepparkakor... Behöver jag fortsätta? Inte så lätt att "tända av" när allt man har ätit sen första advent är socker, socker, socker..

Tanken är att en strängare form av GI (lchf) ska ge mig en skjuts framåt med vikten, kombinera detta med regelbunden träning - 2 gånger per vecka som minimum, gärna en gång till som bonus. Så, när Friskis öppnar igen är det jag som hänger på låset (hoppas jag!) för att köpa kort  - och förhoppningsvis även träna..

Fått jättebra tips av en av de underbara flickorna på familjeliv, om hur jag ska lägga upp det hela. Så - för första gången på länge känner jag mig motiverad, sugen, inspirerad och det viktigaste av allt - jag har en positiv inställning! Det ni!! =)

Så - 2 dagar avklarade utan något no-no att äta. I går tog vi en promenad i snön och i solen, i dag har det varit isfiske på sjön hela dagen. Inte så mkt motion kanske, men ganska jobbigt att pulsa i snön.

2 dagar avklarade, resten av livet att fortsätta..

2 kommentarer:

  1. Lycka till med din nya livsstil! Du klarar detta galant, det vet jag!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, skönt att du tror på mig! KRAM

    SvaraRadera