onsdag 26 december 2012

Kommentarer...

Jag har fått reda på att kommentarsfunktionen på bloggen strular, himla dumt =( Så nu har jag ändrat det och öppnat för alla att kommentera mina inlägg, anonymt eller inte. Jag hoppas att det ska funka bra, och ser fram mot att läsa lite kommentarer igen =)

5 kommentarer:

 1. Jag provar!! (Ps det gäller blogspot generellt... Men att kunna kommentera anonymt underlättar - det hänger sig när man försöker ändra)

  Kram
  JVJK

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Vad roligt att du kikade in och lämnade en kommentar! Jag har varit in här massor med gånger och led verkligen med dig då ni fick mf ännu en gång. Dock har jag inte kunnat kommentera då jag inte velat göra det via mitt google-konto. Bättre att du har öppet som nu så man kan få kommentera också :)

  Vi fick det tredje missfallet för bara några månader sedan så vi har inte genomgått någon utredning för det. Har fått veta att mf-risken blir högre då man blir stimulerad till att bli gravid.. Har väl fortfarande ett hopp till att det ska gå nästa gång.. Så har jag ju progesteron hemma som jag ska ta om det skulle bli ett till plus.

  Vi har infomöte inför IVF den 15e januari så efter den mensen sätter vi förmodligen igång med vårat första försök.

  Skönt att ni anmält er till föräldrautbildningen. Ni är hela tiden ett steg närmare målet!

  Vi ska göra IVF på kliniken i Falun och jag såg nu att de börjat prova något som heter embryoglue. Har du hört talas om det?
  Ska kanske vara något som kan minska risken för missfall.

  KRAMAR

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du skrev!! Vet du hur lång väntetid det är för ivf i falun? Vi skulle fått vänta någon månad vet jag... Men om ni ändå har ivf snart så kan ni kanske vänta med en utredning, men det kan ju vara bra att göra om de hittar något och kan hjälpa er... Annars tycker jag att du kan fråga din läkare om Trombyl om du inte redan har testat, det är helt ofarligt i små doser.

   Embryoglue är det samma som babyklister tro? Jag har en flaska hemma, men jag har inte testat och vet inte riktigt hur det ska tas...

   Helt ärligt kan jag känna att jag nog har gett upp hoppet om ett biologiskt barn, mina läkare har inte mycket mer att erbjuda mig. Förhoppningsvis får jag testa med fragmin eller innohep vid nästa plus, om det blir något. Men längre än så vet jag inte om jag vågar. Går på akupunktur med... Sen finns ju alla utredningar i London, Athen mm men det känns så osäkert och en massa pengar. Pengar och tid vi hellre lägger på en adoption - det känns för oss som ett säkrare sätt att nå vårt mål - ett älskat barn!

   Jag håller tummarna för att ni snart får starta med IVFen, kanske kan vi hamna ganska lika?

   Kram från mig

   Radera
 3. Vad jag har fått veta så är det ingen väntetid alls i Falun. Vi får köra igång så fort vi känner oss redo och det är skönt!
  Jag har hört mycket bra om trombyl men jag tänker som så att jag ska ge det ett IVF-försök så de kan se så att det är bra äggkvalité och att embryot utvecklas som det ska. Allt blir ju på något sätt lättare att följa då och ser allting jättebra ut men det endå inte går då måste vi ju ta reda på varför det är på det sättet.

  Jag kopierar det som Barnlängtan skrev om EmbryoGlue:
  "IVF-kliniken Falun har under hösten använt EmbryoGlue, en näringslösning med högt innehåll av hyalouran som gör att embryot har lättare att fästa och därmed ska öka graviditetsfrekvensen vid framförallt blastocystodlingar. Nu kan vi se att våra resultat är mycket goda och framförallt stabila - precis som vi hoppats på!"

  Det låter lovande, hoppas du får möjligheten att prova :)

  Vilken klinik gör ni IVF hos och har ni försök kvar eller betalar ni eftersom?
  Vi hade tänkt köra på graviditetsgarantin in Falun så vi vet att vi har minst 3 försök att klara det på. Herregud vad sjukt det känns att man ska betala massor för att få bli gravid..

  Hur känner ni för adoption? Vi har alltid haft det som ett alternativ om inte IVF fungerar men det kanske inte är alla som har det? Det finns ju som du säger mycket annat man kan prova i andra länder men fungerar det inte så tror jag att ni gör rätt i att satsa på adoption. Ni kommer på något sätt nå målet: att bli föräldrar!

  Jag ska vänta på nästa mens, den borde komma i slutet av januari. Den här mensen krånglar ju massor så vi får väl se.. men efter den så lär vi köra igång. Jag gissar på att vi kommer köra den långa metoden. Vilken metod kör du och när drar det igång? Skulle vara kul att lika lika med någon :)

  KRAM

  SvaraRadera