lördag 19 januari 2013

Att vara stark när man är svag

Jag har ju kommit igång riktig bra med min träning och Marseille senaste 2 veckorna. Tre pass i veckan på Friskis + yoga och strikt lchf inget fusk. Men efter att ha haft blödningar i tre dagar (är runt äl nu) och igår kom det mer än vanligt ringde jag till Sahlgrenska. Svaret blev att jag skulle avvakta helgen och ringa igen på måndag. Har det inte slutat blöda får jag komma dit på kontroll, risken finns att behandlingen får skjutas upp :-(

Blev så himla less, trött och frustrerad. Skitkropp! Ville bara strunta i allt, gå hem från jobbet, ställa in träningen, spendera resten av dagen i soffan och äta chips och choklad....

Men - det är då det är så svårt att stå emot! Att vara stark när resten jäklas med en. Jag lyckades för en gång skull att stå emot min önskan, jobbade klart, tränade som planerat och häll mig till lchf. Ger mig själv en klapp på axeln!

Nu vill jag ha lite flyt i det här!

I dag ska vi på utflykt, jag ska göra något jag har undvikit i alla dessa år. Men det får bli ett nytt inlägg :-)

- Posted using BlogPress from my iPhone

8 kommentarer:

 1. Haha - skriver från telefonen. Marseille = min kost

  SvaraRadera
 2. Haha det första jag tänkte var: Marseille, undra vad det är?
  Tur att du hade skrivit en kommentar ;)

  Jobbigt att kroppen ska hålla på krånga, typiskt också nu när du är på gång. Skönt att du lyckades stå emot motgången och kämpade vidare, bra jobbat!

  Hoppas på att du inte behöver se mer blod under helgen och att du kan köra på med IVF:en!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det blev lite knas där =)

   Tack för din fina kommentar! Kram

   Radera
 3. Jag hade också en del blödningar runt äl nu. Nästan som en liten mens. Har också börjat träna så kanske det har med det att göra? Att man rör på sig när man är öm. Eller så är det hormonerna. Jag kollade aldrig upp varför. Har hört att man kan få blödningar när man blir äldre. Kommer det nästa gång igen så får jag nog höra efter. Hoppas ditt slutar.

  Spännande med utflykten...
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Jag har mellanblödningar ibland, men inte så här... Nu har det iaf lugnat ner sig och jag har fått börja med sprayen.

   Skönt det iaf =)

   Kram

   Radera
 4. Hej!
  Jag hittade in på din blogg när jag googlade på Lennart Blomqvist idag. Efter tre missfall har jag idag träffat en läkare som gav förklaringen "Otur" och lösningen "Försök igen!". Lite hopplöst... Parallellt pågår nu en utredning (bl a trombos, DNA) och angående den ska jag träffa en annan läkare om en vecka.

  Han som jag träffade idag sa att IVF i det offentliga endast är aktuellt om man försökt bli gravid i två år utan framgång. Även om vår utredning skulle visa på kromosomrubbningar och en IVF därmed skulle kunna hjälpa, så skulle vi inte få en IVF subventionerad pga att jag blivit gravid och fått missfall. Om vi vill göra IVF får vi alltså bekosta detta själva. Jag är lite nyfiken på er IVF - betalar ni den själva? Detta kan ju variera mellan olika landsting (själv bor jag i Skåne).
  /J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag beklagar dina mf, jag vet vad du går igenom =( Det kan nog skilja sig mellan olika landsting är jag rädd, men här i västra götaland har det inte varit några problem. Efter tre mf på raken har jag haft rätt till en mf-utredning, och om det har gått minst 12 månader utan en graviditet har jag haft rätt till hjälp att bli gravid, för oss blev det först 4 kurer med pergotime där efter remiss till ivf. Vi har inte betalat något själva för ivf-behandlingen, förutom det som man måste uppp till högkostnadsskyddet.

   Jag tycker du ska ringa till ivf-kliniken (RMC?) och fråga vad som gäller.

   Lycka till!

   Och ps, jag kan rekommendera Lennart Blomqvist, han har varit jättebra. Annars har du ju Leif Mattiessen på Helsingborgs lasarett. Har inte träffat honom men pratat med honom en gång i telefon, han var supertrevlig.l

   Radera
 5. Hej!
  Tack för ditt svar! Men det gick ändå 12 mån innan du fick en remiss? Och sen spelade det ingen roll att du blev gravid innan behandlingen? Det är RMC som jag ska till på tis och som alla prover till utredning har gjorts inför. Jag hoppas nästan att proverna visar på något fel (trots att det ju känns lite bittert att det först skulle krävas 1,5 års försök och tre missfall innan det kommer fram...) för då kanske medicinering kan sättas in och sen allt frid och fröjd. Annars får vi kanske ge oss på egenbekostad IVF.

  Jag har hört om både Leif och Lennart och läkaren som jag var hos härom dagen ifrågasatte bådas studier. Pedagogisk typ, det där... Ångrar att jag träffade honom, för han fick bara allt att kännas ännu mer hopplöst. Som om inte processen är tillräckligt destruktiv redan.

  Jag önskar er all lycka med era fortsatta försök! Jag blev verkligen fångad av det du skriver. Jobbigt att det ska ta så lång tid. Jag hamnade ju långt bak i din blogg från början och när jag läste trodde jag absolut att ”i nutid har ni nog redan två barn”. Jag söker väl efter lyckliga historier att trösta mig med…
  /J

  SvaraRadera