söndag 25 november 2012

Recensioner och vädjan om tips!

Jag skrev ju för ett tag sen om alla böcker jag hade lånat, nu har jag hunnit läsa igenom några av dem, skummat några andra och resten ligger helt oöppnade, precis som det brukar vara för mig. Jag är alltid tidsoptimist och tror att jag kommer hinna läsa mycket mer än vad jag gör.. Därför får jag låna om och låna om, hoppas på att det går och lämna tillbaka böcker olästa. Men men..

Hur som, jag tänkte ge en snabb recension på de böcker jag har hunnit med. Vi börjar med det bästa först - Väntrum, den kan varmt rekommenderas till alla ofrivilligt barnlösa, till deras nära och kära eller andra nyfikna som vill skapa sig en bild över vår situation. Hög igenkänningsfaktor, kärlek, sorg, tårar och skratt. Läs en gärna!!

Guldägget - boken är skriven för många år sedan, det har hänt mycket på teknikfronten för oss barnlösa sen dess, skummade lite snabbt men blev mest irriterad.

Den lilla sorgen, en bok om missfall - önskar att jag hade läst den tidigare, mitt uppe i missfallen. Nu var det tack och lov snart ett år sedan det senaste, och jag blev mest ledsen när jag läste den. Men i boken berättar många andra om sina erfarenheter, vilket absolut kan vara en tröst för den som försöker läka efter att ha mist sin graviditet.

Längta barn - är relativt modern i sammanhanget, den tar upp flera olika problemområden och olika sätt att bilda familj. Bra igenkänningsfaktor, författarna är både unga och äldre. Helt klart läsvärd!

Jag vill få barn - även denna är ganska gammal i gemet, skriven -98. Redan i förordet tappar jag lusten att läsa, när författarna skriver att det inte alls är ovanligt att par som har adopterat sedan får ett biologiskt barn.. Suck! Boken tar upp en massa orsaker till barnlöshet och vad man kan göra åt dom. Läsvärdet känns lite så där, men jag ska inte dissa den helt, eftersom jag bara skumläste den då jag som sagt tappade sugen vid förorden..

Vilka är era favoritböcker i ämnet barnlöshet, vad har jag missat? Vill gärna ha lite nya böcker om barnlöshet att läsa! Jag funderar också lite över att så många böcker i ämnet är så pass gamla, har bloggandet tagit över behovet kanske? 

Jag lånade även dessa böcker om livsstil, träning och hälsa - de ligger orörda än så länge... Men jag har iaf kommit igång bra med både kost och träning, så någon nytta har de kanske gjort iaf ;-)

2 kommentarer:

  1. Tack för dina ord om Väntrum! De gläder mig MYCKET! Hedda har en sida med boktips på sin blogg.
    Allt gott!

    SvaraRadera