fredag 27 april 2012

Pffffffffffffft...... Hörde ni?

Hörde ni hoppets ballong som sakta pyste ihop? Ihop till en skrumpen liten plasthög, som bara väntar på att slängas bort?

Ja, det var vår Ivf som pyste ihop. Iväg. Bort från oss.

Vul visade på 2 stora äggblåsor, tre små och en ännu mindre. En av de stora fanns på en äggstock, övriga på den andra. Inte bra sa läkaren. Storleken och antalet alltså.

Fick välja mellan att ta sprutor några dagar till, nytt Vul på söndag och hoppas att de tre små skulle växa till sig och bli lagom för ett äp. Eller avbryta, ta ägglossningssprutan i dag i stället och köra hemma i stället..

I det sista fallet skulle inte detta räknas som ett försök, så vi skulle ha alla våra tre kvar.

Vi fick typ 1 min betänktetid. Läkaren var tydlig med vad hon tyckte var det bästa alternativet. Vi har ingen kunskap om detta, så vi valde det sista alternativet... Vi för väl se hur det går.

Ny Ivf blir tidigast i augusti, äp i oktober... Känns verkligen inte kul, oktober är ju jättelångt bort! :(

Ledsen, besviken, deppig. Och detta gör att jag bråkar med mannen, känns som om han inte förstår mig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 kommentarer:

 1. Nej, fy vad tufft! Ja, oktober är länge kvar till. Hoppas det löser sig naturligt. Men jag vet att man knappt vågar tänka tanken!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt pepp! Ja, oktober är evigheter bort! Det känns bättre i dag än i går, har hunnit smälta det hela lite. Men tror jag ska ringa och prata med kliniken på måndag och se om det inte går att få ställa mig på kö till ivf efter sommaren ändå..

   Kram

   Radera
 2. Stor kram! Vad ni måste gå igenom! Jag önskar så att det kan få gå er väg nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kramen! Ja, det vore skönt om det kunde funka för oss nu...

   Radera
 3. Usch vad trist!! Oktober känns långt bort. Håller mina tummar att ni lyckas på hemmaförsöket.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Trist att det inte ville gå vägen :(
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, det kändes som en stor besvikelse och ytterligare ett misslyckande =(

   Kram

   Radera
 5. Barnlösheten är så orättvis som den är redan, förstår att du har massor av känslor nu, det har du all rätt till.

  Stor kram från ekke
  som nog inte tittat in på din blogg tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för kramen! Ja det är verkligen inte rättvist :( kram

   Radera
  2. Skulle du kunna beskriva hur det skulle se ut om det vore rättvist? Vem skulle vara barnlös då och varför? Om det är orättvist att du är barnlös, vad är det då som gör att du förtjänar att få barn?

   /Mimmi

   Radera
  3. Jag anse inte att ofrivillig barnlöshet är rättvist, varken för mig eller någon annan. Men livet är inte rättvist, många drabbas av svåra sorger under livet. Men att vända på det från vad om är orättvist till vad någon förtjänar, det är nog en tankevurpa är jag rädd. Man kan ju liksom inte säga att någon förtjänar att få cancer, eller att någon förtjänar att vara ovanligt frisk.

   Jag kanske inte förtjänar att få barn, jag är varken en bättre eller sämre människa än medelsvensson, men jag tycker att det är orättvist att vi som så mänga andra ska behöva kämpa så hårt för att få det som många andra tar för givet . Jag vet inte om du har några egna erfarenheter inom barnlöshetens område, men om du har det har du kanske upplevt hur mycket man får slåss för att bli tagen på allvar inom vården och få den hjälp man har rätt till?

   Radera
 6. Det är verkligen inte rättvist. Men som sagt tidigare så är inte hösten långt borta. När vi gjorde vårt första försök så såg äggen fina ut och de plockade ut dem. Men sen visade det sig att de inte gick att sätta tillbaka, och då var ett försök förbi. Vi fick sen andra sprutor och vi kunde sätta tillbaka igen. Men var så ledsen efter första försöket då det kändes som vi inte äns fått försöka och nu bara hade två försök kvar...
  Jag hoppas verkligen att ni snart får ert efterlängtade barn!!
  Kram Maria (fick vår flicka på 4:e ivf försöket)

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Maria för din peppande kommentar! Och vad underbart att det blev en liten för er till slut!

  Ja det är väl det positiva att vi har våra försök kvar. Men vore skönt om vi kunde slippa utnyttja dom, eller iaf alla tre ;)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Många stärkande kramar till dig! När man längtar så mycket som man gör och det inte går som planerat, då känns ju världen mörk. Hoppas att din man förstår dig också för det här är något som ni måste stötta varandra med. Hoppas ni får ett fint plus snart ändå. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Vi kan stötta varann, men inte hela tiden... Men mannen är fantastisk <3

   Radera
 9. Hej!

  Oj, vad tungt. Jag läste ditt senaste inlägg och förstod att du/ni verkar ha problem med tillväxten av ägg. Jag hoppas att han fungerar bättre, då är det väl bara att försöka odla hårdare och sedan befrukta.... Jag vet att det inte är BARA. Jag vill väl någonstans bara ge dig lite hopp. Se det som en lugn sommar. Ta ett glas vin i solen och njut av det... Om det inte går för oss denna gång så ska vi också vänta till efter sommaren och ta "semester" från allt det här... Det är tufft, jag vet.


  http://bonusmamman.bloggo.nu/

  SvaraRadera