tisdag 6 mars 2012

Ivf'en närmar sig...

Kommer mensen som den "ska", dvs i början av nästa vecka, är det spraystart runt den 1 april. Det känns spännande, nervöst, lugnt, läskigt och hoppfullt! För ett par veckor sen fick vi äntligen en ny chef på plats, vår gamla kan knappt stava till empati... Så jag har inte berättat för den gamla chefen om vad som är på gång, var rädd för ett dåligt svar, som jag visste att jag skulle ha svårt för att ta... Men den nya chefen känns mycket mer mänsklig! Förra veckan hade vi möte, chefen och jag. Nervös som attan var jag för att släppa bomben, svårt att veta vad jag hade att vänta. Men jag lyckades berätta kort om Ivf-processen vad dem skulle innebära med tider, frånvaro, hormoner mm, samt nämnde kort höstens och vinterns 2 mf. Rösten bröts bara precis i början, sen gick det bättre. Fick bra respons och bra förståelse, chefen sa t o m att jobbet bara är ett jobb, och att det finns saker i livet som är mycket större. Känns skönt! Så, förhoppningsvis ska det inte bli några problem med frånvaro från jobbet, och ev gå ner i tid om biverkningarna blir för tuffa. Bra chef! :-) Nu är det en nära kollega kvar att berätta för, ska se om det blir läge i morgon. Kan va skönt att få det gjort. Resen av gruppen kommer jag inte berätta vad det handlar om, utan kommer nog bara berätta att det är lite tufft, om jag känner att biverkningarna blir för jäkliga....

2 kommentarer:

  1. Vad härligt med en chef som är så förstående! Det hjälper verkligen massor när man känner att man har stöd från arbetsplatsen. Annars är det lätt att få lite dåligt samvete om man är bitter pUå jobbet eller dom ggr man behöver vara borta. Spännande med IVF-start! Håller mina tummar!

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för tummarna, de lär behövas! Ja den nya chefen verkar toppen, trots man i 50-års åldern (fördomsfulla jag)

    SvaraRadera